E-juice med smak förbud

Medan räkningen bara förbjuder försäljning i tegel-och-murbruk återförsäljare, Kalifornien passerade en lag förra året som gör online inköp svårare. I den lagen infördes restriktioner för försäljning på nätet och postorder av alla vaping-produkter inklusive e-juice från en butik så som Vape.se, inklusive ett krav på vuxenunderskrift på leverans.

Efter veckor av en tryckkampanj av några svarta aktivistgrupper för att övertyga minoritetslagstiftare att motsätta sig räkningen baserad på rasrätt, ändrade Demokraterna som motsatte sig det antingen sina röster till JA eller röstade inte alls. Slutomröstningen var 50-0, med alla 17 Republikaner, 12 Demokrater och en oberoende medlem som inte röstade snarare än att gå på rekord mot statens kraftfulla tobakskontrollintressen. [Obs: omröstningen lämnades öppen efter tiden tog slut. Rösterna visar nu 58-1.]

Det är osannolikt att räkningen kan stoppas nu. Tobakskontrollgrupper stöder den nuvarande versionen av propositionen—även med oönskade undantag för vattenpipa, piptobak och cigarrer. De kraftfulla anti-vaping / rökning grupper är de verkliga opinionsledare bland Statsdemokrater som har majoriteter i båda husen i Kalifornien lagstiftaren.